Mikä Showroom?

PROTO ry pohti miten se voisi mahdollistaa kaikille suomalaisille muotoilijoille suoran kontaktin oululaiseen muotoilusta kiinnostuneeseen yleisöön. Pohdinnan tulos oli Pikisaaren idylliseen miljööseen Vanhalle Villatehtaalle perustettu 50m2 showroom. Tila on kaikille suomalaisille muotoilijoille avoin, ja sen käyttö on ilmaista yhden viikon vuodessa, tätä pidemmistä toteutuksista perimme 200€/vko kulukorvauksen.
 
Tärkeintä on tuoda showroomiin avulla esille suomalaisen tuotemuotoilun rohkeita avauksia, uusia toimijoita ja vähän tutumpiakin suosikkeja. Oululainen yleisö janoaa tietää tuotemerkeistä lisää, joten tavoitteena on että vuodessa tilaan rakennetaan 15-20 laadukasta showroomia, pop-up kauppaa, yhteisnäyttelyä, työpajaa, tuote-lanseerausta ja keskustelutilaisuutta. Jos kiinnostuit, kaiva kalenteri esille ja kerro ”mitä ja milloin” haluaisit PROTO showroomissa järjestää.

 

HAE showroomiin

Anna palautetta

Kritiikki ja yhteistyöehdotukset sallittu 24/7!
Ota yhteyttä ja jutellaan lisää.

PROTO Showroom somessa

Ensimmäinen kappale

Suora kontakti
& verkkokauppa

Koska sinulla on SOME-hallussa ja oma verkkokauppa myyntikanavana, kannattaa sinun varata aika showroomiin. Tee oma WAU-toteutuksesi ja kerää viikon, kahden tai kolmen aikana kaikki showroom vieraat omien SOME-kanaviesi seuraajiksi. Tämän jälkeen voit tulla Ouluun 2-4 kertaa vuodessa esittelemään tuotteitasi. Jokainen kerta muistuttaa oululaisia seuraajiasi verkkokaupasta ja hyvin toteutettuna tätä kautta myyntiä kanavoituu ympäri vuoden.

Ja jos etsit jälleenmyyntikanavia Oulusta, eli haluat saada jälleenmyyjät kiinnostuman tuotteitasi, tee toteutus PROTO showroomiin ja kutsu heidät kylään.

Toinen kappale

Koska me
halutaan

Haluamme nostaa Pikisaaren Vanhalla Villatehtaalla toimivan PROTO Showroomin toiminnan avulla esille erityisesti niitä suomalaisia muotoilijoita, jotka suunnittelevat, valmistavat ja myyvät tuotteensa itse. 

Meidän tavoitteena on tuoda esille ensisijaisesti pienempiä alan toimijoita, jotka eivät ole vakiinnuttaneet asemaansa alalla, mutta ansaitsevat tulla suuren yleisön löytämäksi. Tilan käyttöä säätelee laadullinen vertaisarviointi ja tavoitteena on, että vuoden aikana tilassa järjestetään muotoilijoiden toimesta n. 15-20 pop-up toteutusta. Korkea laatu on kaikkien etu.

Kolmas kappale

Synergia ja erilaiset
tapahtumat

Varaudu pitämään “putiikkia pystyssä” myös seinänaapurimme Galleria Harmajassa on avajaisten aikaan. Avajaiset vetävät hyvin yleisöä, joten joka kolmas torstai klo 17-19 talossa pyörii mukavasti myös muotoilusta kiinnostunutta yleisöä.

Showroom ei ole myöskään tarkoitettu ainoastaan myynti, näyttely tai showroom toimintaan. Tilassa voi järjestää työpajoja ja keskustelutilaisuuksia sekä tuotelanseerauksia. Tilan koko rajoittaa vähän, mutta 10-15 hengen työpajat ja 15-25 hengen luennot onnistuvat takuulla. 

Neljäs kappale

Yllättävät
Yhteiset teemat

Showroomiin haetaan myös teemallisia sisältöjä, joissa tilaan kootaan erilaisia tuotemerkkejä ja toimijoita yhteen. Tila sallii 1-10 eri muotoilutoimijan yhteiset teemalliset toteutukset. 

Teema voi olla vaikka rakkaudella katettu, t-paidat, Made in Kuopio, alle 12-v, lahjaksi hänelle, alle 20€ -tyyliset avaukset, jotka rajaamalla rakentavat vetovoimaa pop-up toteutukselle sekä alan toimijoille että oululaiselle yleisölle. Kiinnostuitko, kokoa poppoo!

Usein kysyttyä

 • Kuinka nopeasti teette päätökset tilan vuokralaisista?

  Haku on jatkuva ja pyrimme tekemään päätökset mahdollisimman nopeasti viikon tai kahden sisällä. 

 • Kuka siivoaa tilan?

  Ennen kun poistut tilasta, katso että se jää samaa tilaan kuin tullessasi ja imuroi lattia (jos tila jää siivoamatta, perimme 100€ siivousmaksun). 

 • Mitä viikko tarkoittaa?

  Koska tilaa käytetään peräkkäisillä viikoilla, edellinen tilan käyttäjä purkaa oman näyttelynsä, pop-up kauppansa tai vastaavan toteutuksen sunnuntai-iltaan klo 23.59 mennessä. Näin kaikki saavat tilan koko viikoksi käyttönsä. Jos haluat rakentaa ja purkaa rauhassa, varaa useampi viikko toteutukseen.

 • Kuka valvoo näyttelyäni tai myy pop-up kaupassa tuotteitani?

  Pääsääntöisesti sinä itse. Tunnet tuotteesi meitä paremmin ja osaat myydä ne asiakkaille oikealla tavalla.

 • Entä jos haluaisin ostaa valvonnan tai myyjän palvelut PROTO:lta?

  Jos olet hyvissä ajoin liikkeellä, voimme hommata tilaan valvojan tai kaupan myyjän maksua vastaan (kysy tätä erikseen, viikon työpanos liikkuu 800€ tienoilla, sisältää 40t työpanosta). Myös rakennus ja purkuvoivat olla palveluita, joita voimme maksua vastaan järjestää. 

 • Mitä kalusteita tilassa on?

  Tila kalustetaan jokaiseen toteutukseen alusta asti itse. PROTO:lla on 30 kappaletta 120x60cm valkoista pöytää, 8x pukkia ja 4x pöytälevyjä (100x100cm), joista voi rakentaa haluamiaan kokonaisuuksia.

 • Miten tila on valaistu?

  Tila on n. 4 metriä korkea ja katossa on loisteputkivalaisinten lisäksi 6 kpl hyvälaatuista LED-valaisinta. Yleisvalo tulee siis loisteputkista, kohdevaloratkaisut suunnattavilla ja sähkökiskoilla liikkuvilla LED-valoilla. 

Kalenteri

Vapaat ajat ovat käytettävissäsi!

Viikko 1

Viikko 2

Viikko 3

Viikko 4

Viikko 5

Viikko 6

Viikko 7

Viikko 8

Viikko 9

Viikko 10

Arkkitehtiopiskelijoiden korunäyttely

Arkkitehtiopiskelijoiden korunäyttely

Arkkitehtiopiskelijoiden korunäyttely

Viikko 14

Viikko 15

Viikko 16

Viikko 17

Viikko 18

Viikko 19

Viikko 20

Viikko 21

Viikko 22

Viikko 23

Viikko 24

Viikko 25

Viikko 26

Viikko 27

Viikko 28

Viikko 29

Viikko 30

Viikko 31

Viikko 32

Viikko 33

Viikko 34

Viikko 35

Viikko 36

Viikko 37

Viikko 38

Viikko 39

Viikko 40

Viikko 41

Viikko 42

ArkK17 ry:n kalenterinäyttely

ArkK17 ry:n kalenterinäyttely

Viikko 45

Viikko 46

Vestiarium / mallisto 20-21

Viikko 48

Viikko 49

Viikko 50

Viikko 51

Viikko 52