Proto – pohjoissuomalaisten muotoilijoiden yhdistys

PROTO ry on vuonna 1987 perustettu muotoilijoiden yhdistys ja yhteisö. Tavoitteenamme on kehittää Pohjois-Suomalaista muotoilua ja tehdä sitä tunnetuksi myös kansainvälisesti. PROTO ry toimii aktiivisessa yhteistyössä myös muiden muotoilu- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa.

Yhdistyksemme tavoitteena on tehdä muotoilua ja sen hyödyntämisen mahdollisuuksia tunnetuksi ja helpommin lähestyttäväksi. Tavoitteemme saavuttamiseksi ylläpidämme Pohjois-Suomen muotoilijoiden verkostoa ja järjestämme tilaisuuksia, tapahtumia, palveluita ja muita sisältöjä yleisölle sekä muotoilun ammattilaisille.

Juuri perustamamme muotoilukeskus PROTO mahdollistaa myös jäsenille paljon uudenlaisia toiminta- ja verkostoitumismahdollisuuksia.

PROTO ry:n jäsenistöön kuuluu tällä hetkellä n. 120 muotoilualan ammattilaista. Yhdistys hyväksyy jäsenikseen Oulun tai Lapin läänin alueella toimivat suunnittelijat, joilla on muotoilualan korkeakoulututkinto tai jotka ovat muulla tavoin todistettavasti hankkineet vastaavan ammattipätevyyden. PROTO ry:n jäsenmaksu on 25 € vuodessa.

Liity sinäkin elävään pohjoissuomalaisten muotoilijoiden yhteisöön!

PROTO Ry:n hallitus 2022-2023

Puheenjohtaja: Tuomas Mujunen / Senior Brand Designer
Varapuheenjohtaja: Milla Johansson / Tuotemuotoilija
Varsinainen jäsen: Sanna Mäkelä / Tilamuotoilija
Varsinainen jäsen: Päivi Partanen / Korusuunnittelija
Varsinainen jäsen: Taija Sailio / Muotoilumanageri
Varajäsen: Ami Avellán / Korusuunnittelija
Varajäsen: Antti Putkonen / Vaate- ja tekstiilisuunnittelija
Varajäsen: Mikael Heikkilä / Teollinen muotoilija
Varajäsen: Ulla Autio / Sisustus- ja tekstiilisuunnittelija